1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk ingefära
1 tsk kanel
2 tsk gulcurry
1 tsk kardemumma
2 tsk gurkmeja
2 tsk koriander
1 msk spiskummin
2 tsk chiliflakes
1 tsk curry vindaloo
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 burk kokosgrädde
Salt
1 lime
Börja med att skiva och fräsa lök och vitlök tills löken får rejält med färg.
Mät upp kryddorna på ett fat .Ha i tomatpuré, kryddor och 1 dl vatten i grytan och fräs på medelvärme i ca 1 minut så en kryddpasta bildas. Du vill inte koka kryddorna, ha bara i så mycket vatten så att de inte torrsteks. Du kan ha i mer rapsolja eller smör också om du vill ha ett lite svulligare resultat.
Tillsätt krossade tomater och låt koka i ca 30 minuter utan lock.
Tillsätt sedan kokoksmjölk och rör om. Låt koka 10 minuter till. Mixa sedan slät med en stavmixer.
Lägg ner kycklingen skuren i strimlor. Låt puttra tills den är genomstekt. Toppa med pressad limejuice.
Servera genast med ris och naanbröd.