
1st broccoli
300g kokt pasta
200 g smulad fetaost
GRATÄNGSÅS:
25 g smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk mjöl
6 dl mjölk
1 tärning grönsaksbuljong
salt, svartpeppar, vitpeppar, muskotnöt
Ansa broccolin och skär i bitar. Koka broccolin i lättsaltat vatten cirka 3 minuter.
Koka pastan.
Smörj en ugnssäker form och blanda i pasta, broccoli och fetaost.
Smält smöret i en kastrull.
Fräs löken någon minut utan att den tar färg.
Strö vetemjöl över löken och rör om.
Tillsätt mjölken, lite i taget. Låt såsen koka upp innan nästa skvätt hälls på. Tillsätt buljong och kryddorna.
Sänk värmen och koka cirka 5 minuter, rör om då och då.
Häll såsen över pasta, broccoli och fetaost. Gratinera i ca 20 minuter.