
4 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk kallt vatten
salt och ev. lite kryddor
Fyllningen :
600 gram köttfärs
1 gul lök
1 vitlök
torkad timjan, salt, peppar
1 msk kalvfond
3 msk stark chilisås
1 1/2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
1 burk med små krispiga champinjoner
2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche
Skivad tomat
Ställ ugnen på 225 grader.
Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret. Pudra ner timjanen och vänd om, rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond och chilisås.
Vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar.
Dela de små chammpinjonerna och blanda i innan du fyller pajskalet med fyllningen.
Skiva tomaterna och toppa på fyllningen och rör ihop ost med creme fraiche och toppa tomaterna.
Grädda tills i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche.