
3 kycklingfileer
300g risnudlar
2 gul lök
3 vårlökar
Pad Thai såsen:
1 msk fisksås
2 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
1 lime
2 chilifrukter
1 tsk socker
2 1/2 dl groddar
2 ägg
Garnering:
Färsk koriander & hackade jordnötter
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen.
Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor, stek på medelstarkvärme några minuter tills kycklingen fått färg.
Gör såsen: blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad vitlök och finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök och groddar och fräs med lite mer olja.
Rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter.
Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem, låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.