vronciis.blogg.se

Pastasås med bacon & champinjon
 

3 paket bacon
10 färska champinjoner
1 finhackad gul lök
5 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/2 dl vetemjöl
50 gram smör
1/2 dl riven ost
riven muskotnöt
salt och peppar
chilisås

Klipp baconet smått, dela champinjonerna, finhacka löken och fräs i en stekpanna. Ta bort från plattan och börja med ostsåsen.
Smält smöret.
Blanda ut mjölet med grädd/mjölkblandningen i en bunke. Vänd sedan ner i smöret. Använd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt. Salta och peppra och vänd ner lite chilisås, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält. Häll sedan över svampen och baconet i ostsåsen.