
1 paket risnudlar (à 250 g)
1 morot
1 broccoli
10 champinjoner
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk fisksås/soja/teryiakisås
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
1 röd paprika
3 salladslökar
1 ask böngroddar (à ca 180 g)
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skiva moroten tunt.
Fräs morot, broccoli och svamp medcurrypaste i oljan i en kastrull ca 1 minut.
Tillsätt kokosmjölk, fisksås (eller japansk soja), buljongtärning och vatten. Låt koka ca 5 minuter.
Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Strimla ärterna. Tillsätt i soppan.
Fördela nudlarna i skålar och häll över soppan.
Toppa med strimlad salladslök och böngroddar.