3 dl vetemjöl
1 tsk timjan
100 g smör
2 msk crème fraîche
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
300 g kantareller (förvällda)
140 g bacon
100 g ädelost
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt och peppar
Pajdeg: Lägg mjöl, timjan och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills en degboll bildats.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Plasta in och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter.
Fyllning: Skölj och skär purjolöken i skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs löksorterna i en stekpanna med smör tills de mjuknat. Tillsätt kanta-rellerna och låt fräsa i ca 5 minuter.
Skär baconet i strimlor och stek det knaprigt i stekpannan utan fett. Låt det rinna av på hushållspapper.
Fyll pajskalet med lök, svamp, bacon och smulad ädelost. Vispa sam-man ägg, mjölk och grädde i en skål. Salta och peppra.
Häll över äggstanningen och grädda i mitt i ugnen 225° tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 20 minuter.