Botten:
150g pepparkakor
30g smält smör
Vit chokladlager:
3 dl grädde
200g vit choklad
2 ägg
citron
Saffranslager:
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
2 paket saffran
Smula sönder pepparkakorna och blanda dem med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i botten på en springform, ca 24 cm i diameter.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Vispa choklad, ägg och 3 dl grädde med elvisp till en krämig smet. Pressa ut 1 msk saft från citronen och blanda ner i smeten. Häll smeten över papparkaksbotten och ställ in i frysen under tiden du gör saffransglassen.
Häll saffranet i en liten skål. Blanda ut det ordentligt med 2 tsk ovispad grädde. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken.
Blanda ner all saffran i gräddblandningen. Rör om ordentligt. Bred försiktigt ut den gula grädden ovanpå den vita chokladen. Ställ tårtan i frysen ett par timmar tills den är genomfryst.