Ingredienser
4 kycklingfiléer, delade till 8 tunna filéer
150 g bladspenat
7-8 soltorkade tomater hela, (inlagda i olja)
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde 40%
2 dl crème fraiche 34%
1-2 tsk kycklingfond
2 kvistar färsk basilika
salt, svartpeppar
400 g färskpasta, tagliatelle
Dela kycklingfiléerna längs med, så att det blir två långa, tunna filéer av en kycklingfilé. Typ som minutfiléer.
Dela de tunna filéerna nu på hälften och lägg på en skärbräda. Nu har du tunna och fina små kycklingfiléer framför dig.
Salta och peppra på båda sidor.
Hetta upp en panna med smör och bryn filéerna. Bryn på så de får färg.
Lägg över bitarna i en sauteuse eller en större kastrull allt eftersom det brynts på.
När alla är färdig-brynta tillsätt grädde i stekpannan. (Såsen gör vi i stekpannan så att vi inte missar massa goda smaker, efter stekningen)
Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt crème fraîche och kycklingfond. Rör samman och låt koka upp.
Lägg spenaten uppe på kycklingen och strimla över de torkade tomaterna.
Häll över såsen och låt allt puttra under tiden du kokar färskpastan.