Ingredienser
10-12 potatisar
1 gul lök
5 dl vispgrädde
3 vitlöksklyftor, pressade
Salt, Svartpeppar
10-12 potatisar
1 gul lök
5 dl vispgrädde
3 vitlöksklyftor, pressade
Salt, Svartpeppar
Riven ost
25 g riven parmesan
25 g riven parmesan
Sätt ugnen på 200-220 grader.
Skala potatisen och skär den i cm-tjocka skivor.
Skala löken, dela den på två och skär i tunna tunna halvmåns-skivor.
Blanda grädde, lök, pressad vitlök och salt & peppar i en kastrull. För ner potatisen och låt allt samman koka försiktigt tills potatisen ”nästan” är mjuk. Blanda ner riven ost. Rör om då och då!
Blanda grädde, lök, pressad vitlök och salt & peppar i en kastrull. För ner potatisen och låt allt samman koka försiktigt tills potatisen ”nästan” är mjuk. Blanda ner riven ost. Rör om då och då!
Smöra en form ca 20 x 20 cm och häll sedan ner potatiskoket.
Riv över Parmesan och riven ost, ett ”rikligt” täcke. Sätt in i ugnen i ca 15 min och låt osten få ett härligt krisp och en härlig gyllene färg!
Riv över Parmesan och riven ost, ett ”rikligt” täcke. Sätt in i ugnen i ca 15 min och låt osten få ett härligt krisp och en härlig gyllene färg!