Pajdeg
150 g smör
4 dl vetemjöl
4 msk vatten
Fyllning
200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)
1 gul lök
4 ägg
1 dl mellangrädde
150 g smör
4 dl vetemjöl
4 msk vatten
Fyllning
200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)
1 gul lök
4 ägg
1 dl mellangrädde
3 dl mjölk
salt och peppar
140g ädelost
salt och peppar
140g ädelost
Skär smöret i bitar. Blanda ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
Skala och hacka löken. Bryn den i smör tillsammans med grönkålen i 5-10 minuter. Grönkålen ska bli lite mjuk.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
Lägg grönkålen i pajskalet. Smula över osten. Häll på äggstanningen. Grädda på 200 grader i 25 minuter.
Servera med sallad eller bara några skivor tomat.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
Skala och hacka löken. Bryn den i smör tillsammans med grönkålen i 5-10 minuter. Grönkålen ska bli lite mjuk.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
Lägg grönkålen i pajskalet. Smula över osten. Häll på äggstanningen. Grädda på 200 grader i 25 minuter.
Servera med sallad eller bara några skivor tomat.